Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

\\'Killer cells'kunnen zich beschermen tegen COVID-19

Tijd vrijgeven: 2020-11-05 15:14:50  Hits: 16

De T-cel-respons op COVID-19-infectie blijft actief zolang als zes maanden bij de meeste volwassenen, nieuw onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond, waardoor de hoop wordt gewekt dat dit aspect van immuniteit voor het nieuwe coronavirus de meer voorbijgaande reactie van antilichamen kan overleven.

Wetenschappers in het Verenigd Koninkrijk hebben gekeken naar de niveaus van T-cel activiteit bij 100 mensen die in maart en april positief waren getest op COVID-19.De onderzoekers ontdekten dit sleutelafweermechanisme zes maanden na de infectie bij alle deelnemers aan het onderzoek.Geen van de deelnemers was opgenomen in het ziekenhuis, en sommige waren asymptomatisch.

In termen van de levensduur van de immuunrespons, de resultaten vergelijken gunstig met verschillende afzonderlijke onderzoeken die suggereren dat COVID-19 antilichamen blijven hangen voor slechts een paar weken of maanden nadat de infectie is opgeruimd.

Twee vormen van witte bloedcellen bekend als T-cellen en B-cellen controleren belangrijke immuunmechanismen in het lichaam.B-cellen produceren antilichamen die het virus zelf aangaan, terwijl T-cellen de naam verdienen " dodencellen " door geïnfecteerde cellen aan te vallen.

Zowel T-cellen als antilichamen kunnen helpen herinfectie te voorkomen en zijn belangrijke indicatoren van immuniteit voor ziekte.

" Vroege resultaten tonen aan dat T-cell reacties het initiële antilichaamrespons kunnen overleven, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op de ontwikkeling van COVID-19 vaccins en immuniteitsonderzoek, " zei Shamez Ladhani, die een epidemioloog is bij Public Health England en een auteur van de nieuwe studie.

Het onderzoek werd deze week gepubliceerd over de preprint server bioRxiv en uitgevoerd door Public Health England, de Manchester University NHS Foundation Trust, en het Verenigd Koninkrijk Coronaavirus Immunology Consortium, of UK-CIC.

Paul Moss, de UK-CIC leider aan de Universiteit van Birmingham, zei dat de studie de eerste in de wereld is om aan te tonen dat robuuste cellulaire immuniteit voor een langere periode blijft na een infectie bij personen die ofwel milde, matige of asymptomatische COVID-19 ervoeren.

" Interessant genoeg vonden we dat celimmuniteit sterker is op dit moment bij mensen met een symptomatische infectie vergeleken met asymptomatische gevallen. " zei Moss. " We hebben nu meer onderzoek nodig om erachter te komen of symptomatische individuen beter beschermd zijn tegen herinfectie in de toekomst. "

In september toonde een groot onderzoek van 365,000 mensen in Engeland aan dat ongeveer een kwart van hen die antilichamen hadden tegen een nieuw coronavirus tijdens de zomer niet meer positief waren, " suggereren dat antilichamen verminderen in de weken of maanden nadat een persoon is besmet " volgens een verklaring van het Britse Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg.

Onderzoekers achter dit antilichaamonderzoek en anderen geven de verklaring dat het immuunsysteem complex is, en noemen T-cel respons als een potentiële weg waardoor het lichaam kan bereiken langere blijvende bescherming tegen het virus.


voorgaand: Vermiste Chinese soldaat teruggek...

volgende: Griekenland kondigt landelijke lo...

Onderzoek