Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Griekenland kondigt landelijke lockdown van drie weken aan om de virusstijging in te dammen

Tijd vrijgeven: 2020-11-06 11:20:30  Hits: 13

ATHENE - De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis kondigde donderdag een landelijke lockdown van drie weken aan als onderdeel van maatregelen om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen.

" Ik kies ervoor om eerder dan later drastische maatregelen te nemen. Ik zal het leven van onze burgers niet in gevaar brengen, " verklaarde de Griekse premier in een live uitzending op de publieke omroep ERT.

Hij legde uit dat hij deze beslissing heeft genomen vanwege de exponentiële groei van COVID-19-zaken in de afgelopen week.

" We zagen bijna 10.000 gevallen in vijf dagen. We zagen een significante toename van ziekenhuisopnames, bij patiënten op ICU's, een slechte verhouding tussen opnames en ontslagen, " hij zei.

De lockdown, de tweede in zijn soort sinds het begin van de pandemie, zal zaterdag vanaf 06.00 uur lokale tijd ingaan, zei hij.

Onder de lockdown is alle onnodige verplaatsing van mensen verboden. Burgers moeten een aanvraag indienen en de autoriteiten per e-mail of sms op de hoogte stellen van hun verplaatsingen strikt van en naar het werk, om voedsel of medicijnen te kopen, om een ​​arts te bezoeken of een persoon die zorg nodig heeft. Ze mogen alleen of met een tweede persoon sporten of een hond uitlaten.

De kleuterscholen en basisscholen blijven open, terwijl middelbare scholen sluiten en afstandsonderwijs introduceren.

Mitsotakis zei dat de Griekse regering de burgers gaat steunen die door de nieuwe lockdown zullen worden getroffen.

" Het land heeft ruim 37 miljard euro aan kasreserves en niemand zal achterblijven. Onze prioriteit is de meest kwetsbare, " benadrukte hij.

De medewerkers die in november verlof krijgen, krijgen begin december 800 euro in plaats van 534 euro, naast hun kerstbonus. Bovendien worden alle werkloosheidsuitkeringen die in september en december zijn geëindigd, met twee maanden verlengd. Ten slotte wordt een eenmalige uitkering van 400 euro toegekend aan langdurig werklozen die geen uitkering meer ontvangen.

Infectieziekten Professor Sotirios Tsiodras, een lid van de commissie van deskundigen die het Griekse ministerie van Volksgezondheid adviseert over het beheer van de COVID-19-uitdaging, presenteerde de epidemiologische gegevens die aanleiding waren voor het besluit voor een volledige landelijke lockdown in Griekenland.

" Het virus beweegt zich met een zeer hoge snelheid, met een zeer aanzienlijke overdracht in de afgelopen dagen, " hij zei.

Tsiodras waarschuwde dat de gezondheidszorg de komende dagen meer onder druk zal komen te staan ​​en dat ziekenhuisopnames niet beperkt zullen blijven tot ouderen.  


voorgaand: \'Killer cells'kunnen zich besche...

volgende: Met één machine maak je talloze...

Onderzoek